Welkom bij Schoonbroek Leeft ! het eigenzinnige dorpsfestival.

Editie 2017

Affiche

Programma Boekje

Foto Albums

Artiesten

1) Slagman Productions

Hou je van knappe vrouwen, levengsgevaarlijke stunts en massa's explosies ? Dan is er voor u omstreeks 20u15 welke weekdag (behalve in de zomer !) Thuis op ��n. De 2 heren van Slagman darentegen voeren u weg van het wervelende kermis gebeuren recht naar hun dromerige wereld vold humor en avontuur. Met behulp van een kist als podium en tal van personages weten zij jong, out tot zelfs stervend te vermaken.

2) Lejo

Enkel vingers, meer heeft Lejo niet nodig. Met zijn show "Hands Up" weet Lejo iedereen om zijn vinger te winden. Met de vingers in de neus bespeelt hij het publiek zodat iedereen van het eerste moment compleet in de ban is. De show is namelijk om duimen en vingers van af te likken. Hopelijk kunt u het aantal spreekwoorden door de vingers zien, hoewel al wat geschreven is klopt als een zwerende vinger. Het is namelijk zo dat u zichzelf niet in de vinger zal snijden tijdes het bijwonen van deze show, ik zal persoonlijk op Lejo's vingers komen kijken.

3) Vierkante Meter

Zoals ik thuis weleens verkondig; grootte is niet van belang, het is hoe je het gebruikt. De mannen van De Vierkante Meter, zoals de naam doet vermoeden, benutten hun oppervlakte met niet 1,2 maar zelfs met 4 topartiesten. De aanvraag tot 5 artiesten is tot onze grote spijt door de stedenbouwkundige dienst afgekeurd omdat er in Retie blijkbaar in het ruimtelijk plan geen ruimte is voor appartementen. Maar wees gerust als u denkt dat u de vierkante meter kunt ontlopen door aan den toog te hangen, dan bent u volkomen fout !

4) Cirqulation Local

Op vraag van de medewerkers van het Rode kruis hebben we een risicovolle act voorzien, de Rode Kruisvaarders klagen namelijk al enkele jaren over een nijpend tekort aan open beenbreuken en schedelfracturen. We hopen ditmaal door middel van een trampoline-act aan de eisen van de Rode Kruisvaarders te voldoen en hen een aantal gewonden te bezorgen. Cirq'ulation Locale brengt namelijk een gewaagd trampoline optreden dat iedereens billen doet samenknijpen. Kortom, we hopen dat de Rode Kruisvaarders dit jaar hun tentje niet voor niks hebben opgesteld.

5) The Acoustic Three

Omwille van het feestjaar "24 jaar Schoonbroek Leeft"hebben we deze waarlijk exotische artiesten kunnen strikken. The Acoustic Three zijn met drie, komen uit het Noord-Oosten maar brachten ditmaal geen mirre, wierrook of goud mee. Dus Jezus kan het ditmaal vergeten en zal moeten wachten tot Kerstmis. Vanuit het verre Arendonk brengen ze muziek die ze in een acoustische jasje hebben gestoken, van Stevie Wonder to Rudimental is er ver ierdereen wat wils en zijn ze het perfecte voorgerecht om er daarna in te vliegen met het iets wildere genre.

6) Ir!s

Als u dacht dat het rustige gedeelte van de avond nu wel voor bij is, dan is dat volkomen terecht. Ir!s brengt een optreden gevuld met de bekendste vrouwelijke rocksterren. De band met als frontzangereies, niet zoals de naam zou doen denken Magda, maar nee het is namelijk Iris. Met een stem waarvan zelfs de 8 ure moejer zegt da ze om 8 uur nog niet kan gaan slapen en toch nog graag het einde van het optreden zou zien. Kortom het wordt een stomende avond waarbij vermoelijke luidkeels zal meegekweeld worden op Zombie !

7) The Heinoos

The slotte om de avond af te sluiten, de "Heinoos" ofwel vrij vertaald vanuit het oud Schoenbroeks; Nog gauw ene. Deze Sint Job tribute band maakt de wei compleet onveilig voor wie hiertegen zijn dansbenene nog niet van onder het stof heeft gehaald. Met de stevige rocknummers die deze here brengen met veel overtuiging en enthousiasme kan je best uw kapperbezoek uitstellen tot 18 mei, kwestie van het headbangen niet te belemmeren. PS: Het SL-Comite is niet verantwoordelijk voor gemaakte fouten en onwaarheden.